Βάλε στη ζωή σου τη δαντέλα.. Μάθε πως να τη συνδυάζεις!

Βάλε στη ζωή σου τη δαντέλα.. Μάθε πως να τη συνδυάζεις!

Ένα από τα πιο δυνατά trend της σεζόν είναι η δαντέλα. Η δαντέλα στα ρούχα έχει διαχρονική αξία και ποτέ δεν έσβησε από τη μόδα. Ήταν πάντα κλασσική και κλασάτη επιλογή, καθλως αποτελούσε ένα άκρως θηλυκό ύφασμα το οποίο δημιουργούσε ένα μοναδικό θηλυκό αποτέλεσμα. Γενικά επικρατούσε η ιδέα πως η δαντέλα κάνει ένα ρούχο επίσημ όπως επίσης και πως είναι περισσότερο επιλογή για μεγαλύτερες ηλικίες, σε πιο κλασσικά κομμάτια. Τώρα πια, όμως, η δαντέλα στα ρούχα αποτελεί must για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες, αρκεί να ξέρεις πως να τη φορέσεις.

Ωστόσο, ένα δαντελωτό ρούχο όσο κι αν μας αρέσει είναι αρκετά δύσκολο στο συνδυασμό του. Η δαντέλα αποτελεί από μόνη της ένα statement, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα της εμφάνισής σας θα απογειωθεί, αν τη συνδυάσετε με τα κατάλληλα ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα προσεκτικά, προκειμένου να μη φανεί υπερβολικό το στιλιστικό αποτέλεσμα. Ο vintage ρομαντισμός που αποπνέουν τα δαντελένια ρούχα απαιτεί minimal επιλογές, για να αναδειχθεί. Τα χρώματα στα οποία θα κινηθείτε φροντίστε να είναι τα κλασικά, ώστε να μην ξεφεύγετε όπως: μαύρο, λευκό και κόκκινο.

Πού και πώς να φορέσουμε τη δαντέλα

Η δαντέλα στα ρούχα, όπως προαναφέραμε, πλέον μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας -από το πρωί έως το βράδυ-, είναι κατάλληλη για όλες τις περιστάσεις και είναι ασφαλές να φορεθεί από όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και στιλ. Δε χρειάζεται να είναι επίσημη η έξοδος για να υπάρχει σε κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ σου η δαντέλα. Πιο συγκεκριμένα, το ρούχο που θα επιλέξεις μπορεί είναι ολόκληρο δαντελένιο ή να διαθέτει λεπτομέρειες από δαντέλα. Συνήθως επιλέγουμε τα ρούχα που είναι εξ ολοκλήρου δαντελένια σε πιο επίσημες εμφανίσεις όπως γάμο ή βάπτιση. Αντιθέτως όταν η δαντέλα αποτελεί απλά ένα αξεσουάρ του ρούχου, π.χ. στη πλάτη της μπλούζας ή του φορέματος, στο γιακά, τρέσσες, κεντήματα και πολλά άλλα, μπορεί να τη συναντήσεις ακόμα και σε εντελώς απλά ρούχα καθημερινής χρήσης.

Σε επίσημη περίσταση..

Επέλεξε ένα μακρύ φόρεμα ή μία ολόσωμη φόρμα με δαντελωτές λεπτομέρειες ή αν είσαι τολμηρή και όλο δαντέλα και εντυπωσιακό πέδιλο και είναι σίγουρο πως δεν θα περάσεις απαρατήρητη. Επίσης μπορείς να κάνεις μία εξίσου εντυπωσική αλλά πιο safe επιλογή συνδυάζοντας ένα κοστούμι, σακάκι στη γραμμή που θες και κλασσικό παντελόνι με ένα πολύ εντυπωσιακό δαντελένιο μπλουζάκι.

Στο γραφείο..

Προτείνουμε να επιλέξεις ένα δαντελωτό μπλουζάκι με ένα σκούρο τζιν παντελόνι και σακάκι. Από την άλλη αν το dress code της εργασίας σου σε περιορίζει μπορείς να επιλέξεις υφασμάτινο παντελόνι και κάποιο μπλουζάκι ή πανωφόρι με δαντελωτές λεπτομέρειες.

Στη βόλτα..

Για τη νέα σεζόν προτίνουμε ολόσωμα φορμάκια ή φορεματάκια με δαντελωτές λεπτομέρειες, girly και ρομαντικά. Και φυσικά επειδή το καλκαίρι πλησιάζει και ο καιρός ζεσταίνει όλο και περισσότερο, βάλε στη ντουλάπα σου μία κλασσική μακριά δαντελωτή ζακέτα για να τη συνδυάσεις με σορτσάκι ή τζιν και τοπ και αργότερα με μαγιό στη παραλία.

Μπορεί να σας αρέσει