Animal Print: Τι είναι και γιατί θα μείνει για πάντα στη μόδα

Animal Print

Το animal print (λεοπάρ), είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και διαχρονικό στυλ που υπάρχει εδώ και αιώνες (ναι καλά διαβάσετε!). Από τις pin-up girls και το κίνημα των punks μέχρι και στις πασαρέλες των πιο διάσημων οίκων μόδας, το animal print δίνει πάντα δυναμικά το παρόν του.

Αλλά ας δούμε πρώτα από που ξεκίνησε. Η τάση ξεκίνησε όταν οι Ευρωπαίοι άρχισαν να κάνουν αποικίες στην Ασία και την Αφρική κατά τον 18ο αιώνα. Όταν γυρνούσαν στη πατρίδα τους, έφερναν δέρματα από λεοπαρδάλεις, τίγρεις και ζέβρες που έβρισκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, στην αρχή αφορούσε μόνο για τους πιο πλούσιους ευγενείς, οπότε το να φορούσε κάποιος λεοπάρ ρούχα ήταν κάτι το εξωτικό και συγχρόνως, δήλωση υψηλής οικονομικής τάξης. Με τη πορεία του χρόνου δημιουργήθηκαν τα λεοπάρ υφάσματα και έτσι κάπως έγινε αυτό το σχέδιο προσβάσιμο για όλες τις τάξεις.

Δύο αιώνες μετά, μεγάλα σύμβολα του σεξ όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Λορίν Μπακόλ επαναφέρουν την μόδα των λεοπάρ ρούχων και από τότε δεν έχουν σταματήσει να είναι στη μόδα. Το 1940 τα pin-up girls φωτογραφιζόντουσαν με λεοπάρ εσώρουχα και μαγιό και σοκάρανε το κόσμο με τη σεξουαλικότητα τους. Λίγα χρόνια μετά (γύρω στο 1960) οι punks χρησιμοποιούσαν λεοπάρ σχέδια στα ρούχα τους και σε μπαλώματα στα τζάκετ τους ως δήλωση του διαφορετικού και του άγριου.

Από τότε, μπορούμε να πούμε ότι το λεοπάρ έγινε ένας “μπαλαντέρ” στα χεριά του ανθρώπου. Μπορεί να φορεθεί και ως πιο εναλλακτικό look αλλά και ως πιο casual.

Αν θέλεις να τραβήξεις τα βλέματα σε μια βραδυνή έξοδο, ένα εντυπωσιακό λεοπάρ φόρεμα ή ένα μίνι κρουαζέ φόρεμα είναι πάντα μέσα στις κορυφαίες επιλογές.

Θέλεις κάτι casual; Με ένα μπλουζάκι ή ένα φαρδύ πουκάμισο είσαι πάντα καλά ντυμένη ανεξαρτήτως την ώρα της ημέρας.

Τέλος, αν θέλεις κάτι πιο άγριο, με ένα υφασμάτινο παντελόνι θα είσαι σίγουρη ότι πέρασες το νόημα!

Ο λόγος που θα είναι για πάντα κλασσικά στη μόδα είναι γιατί τα γήινα χρώματα και τα περίτεχνα σχέδια τους τα κάνουν ιδανικά για να ταιριάξουν – σχεδόν – με ότιδήποτε!

Μπορεί να σας αρέσει