Μήπως είσαι σκλάβος της μόδας?

Είσαι σκλάβος της μόδας?

Μήπως είσαι σκλάβος της μόδας? Ενώ οι περισσότεροι από εμάς δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να δούμε τις νέες τάσεις από τα ντεφιλέ και την πασαρέλα που διοργανώνουν οι μεγάλοι σχεδιαστές στις επιδείξεις μόδας της Νέας Υόρκης, κάνουμε όμως ότι μπορούμε για να σιγουρευτούμε ότι το πουκάμισο και το παντελόνι που διαλέξαμε μας ταιριάζει πριν βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας.

Μερικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται πολύ για το πώς δείχνουν, αρκεί τα ρούχα τους να είναι άνετα. Άλλοι άνθρωποι αγαπούν την μόδα και προσπαθούν πάντα να ντύνονται με την τελευταία λέξη της μόδας.

Μόδα όμως δεν είναι μόνο τα ρούχα που φοράμε. Η μόδα εκτείνεται σε χτενίσματα, μακιγιάζ, αξεσουάρ παπούτσια. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η εμμονή με την μόδα?

Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιος πραγματικά δημιούργησε τη μόδα. Εξάλλου, τα ρούχα χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους. Οι πρώτοι προϊστορικοί λαοί πιθανόν να επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στο πρακτικό κομμάτι της ένδυσης, καθώς προκειμένου να είναι ζεστοί και στεγνοί, έφτιαχναν ρούχα από δέρματα ζώων.

Είσαι σκλάβος της μόδας?

Διαφορετικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν κατά καιρούς την μόδα. Στον μεσαίωνα, για παράδειγμα η μόδα επηρεάστηκε από τους βασιλιάδες και τις βασίλισσες. Τα ρούχα των απλών ανθρώπων ήταν πολύ συγκεκριμένα. Ορισμένα χρώματα και υλικά είχαν προβλεφθεί για τους ευγενείς. Τα ρούχα που φορούσαν στον Μεσαίωνα έδειχναν τον βαθμό και την τάξη στην οποία ανήκαν στην κοινωνία.

Ομοίως οι θρησκευτικοί ηγέτες φορούσαν ορισμένα είδη ρούχων καθώς επίσης και όσοι ασχολούνται με συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως οι ένστολοι.

Είσαι σκλάβος της μόδας?

Σήμερα, η μόδα συχνά επηρεάζεται από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων. Το να ντύνεσαι σαν αυτούς που θαυμάζεις είναι πολύ συνηθισμένο. Ως αποτέλεσμα, διασημότητες, μουσικοί, ηθοποιοί, μοντέλα και δημοφιλείς αθλητικές φιγούρες μπορούν να επηρεάσουν τις τάσεις της μόδας.

Οι τάσεις της μόδας δεν είναι πάντα εύκολο να τις εντοπίσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο για να συνοψίσουμε τη μόδα που καθόρισε ένα χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, η δεκαετία του 1960 επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική αναταραχή. Οι μίνι φούστες και τα έντονα χρωματιστά ρούχα των χίπης ήταν τα χαρακτηριστικά της μόδας στη δεκαετία του 1960.

1960

Η δεκαετία του 1970 με την ντίσκο μουσική έφερε στην μόδα το παντελόνι καμπάνα, ενώ στην δεκαετία του 1980 η πανκ μουσική έφερε στο επίκεντρο δερμάτινα και καρφιά καθώς επίσης και σακάκια με βάτες.

1980

Τελικά μήπως είσαι σκλάβος της μόδας? Μερικές φορές είναι καλύτερο να βάλεις τη φαντασία σου και πριν καταλήξεις σε κάποιο ντύσιμο να διαβάσεις ένα περιοδικό μόδας ή ένα blog. Μπορείς επίσης να λάβεις συμβουλές από ιστοσελίδες και στυλίστες όμως αυτό δεν είναι σίγουρο ότι αντικατοπτρίζει τον εαυτό σου, αυτό που είσαι πραγματικά. Γι ‘ αυτό είναι καλύτερα να είσαι ο δικός σου στυλίστας. Μπορείτε να πάρεις συμβουλές μόδας από διάφορες πηγές, αλλά μπορείς να τις προσαρμόσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σου ταιριάζει και να μπορείς να το υποστηρίξεις! Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της μόδας σήμερα, τι θα επικρατήσει στο μέλλον? Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αλλά το καλό είναι ότι πλέον έχεις έναν λόγο να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις! Και που ξέρεις? Ίσως αυτές οι αλλαγές γίνουν η μόδα του αύριο!

Μπορεί να σας αρέσει