Σορτσάκι ή βερμούδα

Σορτσάκι ή βερμούδα;

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Η ιστορία για το σορτσάκι ξεκινάει το 1900 που γίνεται γνωστό ως απλή ποδηλατική στολή και έπειτα λατρεύεται από όλες τις γυναίκες και αρχίζει να γίνεται ένα must στα γυναικεία ρούχα. Σήμερα όλες έχουμε φορέσει ένα τζίν σορτς ή απλό το καλοκαίρι και όλες έχουμε αισθανθεί άνετα και πιο δροσερά ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές ζεστές μέρες. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες επιλογές στα σορτσάκια τα οποία μπορούμε να βρούμε είτε το χειμώνα σε στυλ δερμάτινο είτε το καλοκαίρι από ύφασμα είτε από τζίν. Ψηλόμεσα, χαμηλοκάβαλα, κολλητά, φαρδιά. Αυτές είναι λίγες από τις κατηγορίες που μπορείς να βρείς εύκολα στα καταστήματα. Ιδανικό για να κινείσαι άνετα είτε το πρωί είτε το βράδυ.

Η βερμούδα από την άλλη ξεκίνησε από τον στρατό καθώς ήταν μια βασική ενδυμασία για τους άντρες. Αργότερα αποτέλεσε ένα ένδυμα το οποίο μπορούσαν να το φοράνε αποκλειστικά και μόνο τα παιδιά ενώ αργότερα γύρω στο ‘90 αρχίζουν και οι γυναίκες να φοράνε μακριές βερμούδες όπου αργότερα θα αποτελέσει ένα κλασσικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα τους! Σήμερα μπορείς να την βρείς σε διαφορετικά υφάσματα και με διαφορετικά prints κάτι που την κάνει πολύ αγαπητή αλλά και προσθέτει χρώμα στο ντύσιμο σου. Η διαφορά μεταξύ βερμούδας και σορτς είναι μόνο το μήκος . Η βερμούδα ονομάζεται έτσι καθώς το ύφασμα της τελειώνει πολύ πριν το γόνατο ενώ το σορτς κλείνει πολύ πιο πάνω.

Πώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα δύο;

Αρχικά, η βερμούδα είτε ψηλόμεση είτε όχι επιλέγεται κυρίως από σωματότυπους αχλάδι – δηλαδή πολύ λεπτή μέση αλλά πιο ανοιχτή περιφέρεια. Το συγκεκριμένο κομμάτι κρύβει ατέλειες καθώς τελειώνει λίγο πιο πάνω από το γόνατο. Ένα ακόμα μυστικό που πρέπει να ξέρεις είναι να μην επιλέξεις φαρδιές βερμούδες νομίζοντας ότι θα κρύψουν την σιλουέτα σου. Όχι όχι και πάλι όχι! Η φαρδιά βερμούδα αντί να κρύψει όγκο σου προσθέτει και πολύ παραπάνω μάλιστα. Προτίμησε μία πιο κολλητή βερμούδα και συνδύασε την με ένα φαρδύ μακρύ μπλουζάκι. Ιδανικό κομμάτι κυρίως για τις καθημερινές σου εξόδους.

Από την άλλη το σόρτς ταιριάζει τέλεια σε σωματότυπους με μακριά και ψηλά πόδια αλλά και σε petit σιλουέτες. Δοκίμασε λοιπόν κολλητά ψηλόμεσα και κοντοκάβαλα σόρτς και δες εσύ τι σου ταιριάζει πιο πολύ. Ακόμη στις σιλουέτες με σωματότυπο αχλάδι είτε μήλο ταιριάζει πιο πολύ το ψηλόμεσο σορτς το οποίο όμως να είναι κολλητό στην μέση και φαρδύ κάτω . Ιδανικό για πρωί και για βράδυ.

Για φανταστικά σορτσάκια και βερμούδες δες εδώ:[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Μπορεί να σας αρέσει