Ποιο είναι το κατάλληλο φόρεμα για σένα;;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΟΡΕΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ??

Αν έπρεπε να σκεφτείς ένα άκρως θηλυκό γυναικείο ρούχο, πρώτον διαχρονικό και δεύτερον που να μπορεί να αποτελέσει από μόνο του ένα ολοκληρωμένο outfit τι θα σκεφτόσουν; Τι είναι αυτό που ανεξαρτήτως δεκαετίας και τάσης της εκάστοτε σεζόν και εποχής ήταν και είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση;; Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για τίποτε άλλο παρά μόνο για ένα φόρεμα. Φορέματα μακριά, στενά, εφαρμοστά , μονόχρωμα, βραδινά, φορέματα όλων των ειδών και για όλα τα γούστα. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο φόρεμα για κάθε μία από εμάς ανάλογα με το σωματότυπο της;;

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική στις αναλογίες της, ανάλογα με τις οποίες συγκαταλέγεται και σε διαφορετικό σωματότυπο. Σύμφωνα με το σωματότυπο της λοιπόν η κάθε γυναίκα πρέπει να επιλέγει τα ρούχα που θα αναδείξουν τη θηλυκότητά της, τονίζοντας τα σωστά σημεία του σώματός της και  «κρύβοντας» τυχόν ατέλειες. Αυτός λοιπόν είναι ένας οδηγός που θα σου δώσει βασικά tips ώστε να διαλέξεις το κατάλληλο φόρεμα για σένα!

Α. Σωματότυπος αχλάδι: χαρακτηρίζεται από στενούς ώμους/πλάτη και μέση και πιο ανοιχτή περιφέρεια και γλουτούς. Στο συγκεκριμένο σωματότυπο προτείνουμε να δώσεις ένταση στο επάνω μέρος, του κορμού σου και να αναδείξεις το μπούστο και τα χέρια σου, διάλεξε φορέματα με κρουαζέ μπούστο ή φορέματα με ώμους έξω, που στο τελείωμα τους να έχουν πιο ριχτή ή ελαφριά άλφα γραμμή, ώστε να μη διαγράφει τους ήδη έντονους γλουτούς σου. Επίλεξε πιο σκούρες αποχρώσεις ή ακόμα και κάθετες ψηλές ρίγες. Απόφυγε εμπριμέ σε έντονα χρώματα και μεγάλα, περίεργα γεωμετρικά μοτίβα.

Β. Σωματότυπος κλεψύδρα: χαρακτηρίζεται όταν οι ώμοι και η περιφέρεια, έχουν περίπου την ίδια περίμετρο, ενώ η μέση είναι πιο στενή. Στο συγκεκριμένο σωματότυπο βασικό είναι να αναδείξεις τις φυσικές καμπύλες του σώματός σου και να τονίσεις τη μέση σου, γι’ αυτό και προτείνουμε να επιλέξεις εφαρμοστά φορέματα που αγκαλιάζουν το κορμί ή μεσάτα, με πιο κολακευτικά, mini ή μακριά φορέματα. Τόλμησε φορέματα σε όλα τα σχέδια πλισέ, σε άλφα γραμμή, με βολάν κ.λ.π. Απόφυγε πολύ ριχτές, φαρδιές ή μπαλούν γραμμές.

Γ. Σωματότυπος μήλο: χαρακτηρίζεται όταν οι ώμοι και ο κορμός είναι πιο «στρογγυλοί», γεμάτη κοιλίτσα και συνήθως αρκετά πληθωρικό μπούστο και πιο αδύνατα πόδια. Στο συγκεκριμένο σωματότυπο στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα πόδια και το στήθος, αυτό λοιπόν που πρέπει να διαλέξεις είναι φόρεμα με έντονο ντεκολτέ (μεγάλο V ή κρουαζέ λεπτομέρεια ή ακόμα φορέματα με κάποια ζώνη ή δέσιμο κάτω από το μπούστο). Ιδανικά για σένα είναι φορέματα σε άλφα γραμμή και μήκος κάτω από το γόνατο. Καλό θα είναι να αποφύγεις τα πολύ κοντά φορέματα, με έντονες λεπτομέρειες ή σχέδια.

Δ. Αθλητικός σωματότυπος: χαρακτηρίζεται από έντονους καλοσχηματισμένους ώμους και πλάτη, ανοιχτό θώρακα και συνήθως στενούς γοφούς. Στο συγκεκριμένο σωματότυπο βασικό είναι να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν καμπύλες στους γοφούς. Το φόρεμα σου λοιπόν είναι το τύπου πουκάμισο με ζώνη στη μέση, ή μεσάτα φορέματα, εφαρμοστά, σε άλφα γραμμή. Μη διστάσεις να διαλέξεις φορέματα με έντονα μοτίβα ή λεπτομέρειες. Απόφυγε πολύ mini φορέματα ή φορέματα με έντονο μπούστο.

Μη ξεχνάς είναι υπέροχο να ακολουθείς τη μόδα χωρίς όμως να ξεχνάς αυτό που πραγματικά αναδεικνύει το σώμα σου, το στυλ και την προσωπικότητα σου!! 😉

Μπορεί να σας αρέσει