Πώς θα διαλέξεις το τζιν που ταιριάζει στο σώμα σου;

H άνοιξη είναι η εποχή που το τζιν ύφασμα και ειδικά τα jean παντελόνια έχουν την τιμητική τους. όμως υπάρχει ένα βασικό ερώτημα.. Πώς θα διαλέξεις το τζιν που ταιριάζει στο σώμα σου; Τα τζιν παντελόνια χωρίζονται σε κατηγορίες βάσει του κοψίματός τους. Το σχήμα και η εφαρμογή είναι η βασική διαφορά εκτός από το χρώμα .

Straight Jean: Το κλασικό τζιν σε ίσια γραμμή. Το συγκεκριμένο τζιν σε συνδυασμό και με το πόσο ελαστικό είναι το ύφασμά του, είναι το ρούχο που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και κολακεύει τις περισσότερες σιλουέτες. Ένα ρούχο που με ένα πουκάμισο και μία σοβαρή γόβα μπορείς να φορέσεις και στο γραφείο.

Ψηλόμεσο Jean: Το συγκεκριμένο jean τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση και έχει κατακτήσει τν καρδιά όλων των γυναικών. Ο εν λόγω τύπος τζιν έχει το χαρακτηριστικό ότι η ζώνη φτάνει ψηλά στη μέση και κολακεύουν τις γυναίκες με έντονη περιφέρεια και ψωμάκια. Ο απόλυτος συνδυασμός με κοντό τοπ και ζακετάκι!

Ζιπ κιλότ Jean: Είναι το απόλυτο ρούχο της σεζόν που θα σε κατακτήσει!! Κλασσική ζιπ κιλότ τζιν με φαρδιά μπαντζάκια και μήκος μέχρι τη γάμπα σε τζιν ύφασμα. Ιδανικό για casual εμανίσεις. Φόρεσέ το με κοντομάνικο t-shirt και λευκό αθλητικό.

Boyfriend τζιν: Σε φαρδιά γραμμή από πάνω μέχρι κάτω, ίσως με ένα ρεβέρ στο μπατζάκι. Μπορείς να το φορέσεις τις μέρες που θέλεις να αναδείξεις το αθλητικό σου λουκ και φοριέται με όλα τα παπούτσια. Συνδύασέ το με κορμάκι εφαρμοστό και δερμάτινο jacket.

Καμπάνα Jean: Είναι και πάλι στη μόδα και το σχήμα του είναι σχετικά εφαρμοστό από τη μέση μέχρι το γόνατο και από εκεί και κάτω είναι φαρδύ με μεγάλο άνοιγμα. Ψηλόμεσο ή πιο χαμηλοκάβαλο, το τζιν καμπάνα κολακεύει αρκετά ψηλού αναστήματος κορίτσια και όχι άδικα! Θα είναι υπέροχος συνδυασμό με ένα ελαφρύ ανοιξιάτικο πλεκτό μπλουζάκι και ένα πανωφόρι.

Skinny Jeans: Είναι στενά στο μπατζάκι, πολύ εφαρμοστά και συνήθως ψηλόμεσα. Αν έχεις πολλές καμπύλες δεν θα σε γοητεύσουν καθώς το τζιν κολλάει πάνω στο γόνατο και μέχρι τον αστράγαλο. Επέλεξε να το συνδυάσεις με ένα κομψό μπλουζάκι και ζακέτα με ημιδιαφάνειες.

Πώς θα διαλέξεις το τζιν που σε κολακεύει;

Αν είσαι ψηλή και με αθλητικό σώμα, σου ταιριάζουν όλα τα είδη τζιν από το skinny μέχρι το κολάν τζιν. Για πιο κλασικό και στυλάτο λουκ, προτίμησε ένα τζιν καμπάνα που είναι πάντα στη μόδα και συνδυάζεται με όλα τα μπλουζάκια και πουκάμισα.

Αν είσαι γεματούλα, ειδικά στις γλουτούς, απόφυγε τα χαμηλοκάβαλα τζιν και επένδυσε σε ένα ψηλόμεσο τζιν που θα πάρει το βλέμμα από τους γλουτούς σου και θα σε δείξει πιο ψηλή.

Αν έχεις κοιλίτσα, διάλεξε ένα μεσαίου ύψους σε boyfriend κόψιμο που θα συνδυάσεις με αθλητικό τοπ που θα καλύπτει την κοιλιά σου.

Αν έχεις ψηλά πόδια, το παντελόνι καμπάνα σου πάει γάντι και σε κολακεύει χωρίς να δείχνεις σαν ξυλάγγουρο. Επίσης μία τζιν ζιπ κιλότ θα είναι το ιδανικό παντελόνι για σένα!!

Αν είσαι μικροκαμωμένη, ένα straight τζιν ή ψηλόμεσο θα δώσει άμεσα την εντύπωση πως είσαι πιο ψηλή. Αν πάλι είσαι αρκετά κοντούλα, το τζιν καμπάνα δεν θα σε κολακεύει.

Μπορεί να σας αρέσει