ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΦΟΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΦΟΡΕΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙΣ

Τα τελευταία χρόνια τα μακριά φορέματα έχουν κλέψει την καρδιά μας και έχουν κερδίσει επάξια μία θέση τόσο στη καρδία τμας όσο και στη ντουλάπα μας!! Και φέτος την Άνοιξη λοιπόν έρχονται δυναμικά στη μόδα για να γεμίσουν με στυλ και κομψότητα την καθημερινότητα μας. Οι περισσότερες γυναίκες όταν σκέφτονται ένα μακρύ φόρεμα έχουν στο μυαλό τους κάτι πιο εντυπωσιακό που συνεπάγεται και πιο επίσημες εμφανίσεις. Η νέα τάση επιβάλλει όπως και την περσυνή σεζόν μακριά φορέματα, όλες τις ώρες της ημέρας, φυσικά πάντα κατάλληλα συνδυασμένα! Γιατί ίσως τελικά να έχει μεγαλύτερη σημασία ο τρόπος που θα συνθέσεις ένα outfit και από τα ίδια τα ρούχα που θα επιλέξεις.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξεις καθώς επιλέγεις το μακρύ σου φόρεμα, είναι να βρεις το ρούχο που ταιριάζει καλύτερα στο σωματότυπό σου και έπειτα το πως θα το συνδυάσεις. Παρακάτω σου δίνουμε συμβουλές για το πως να επιλέξεις το μακρύ φόρεμα που σου ταιριάζει, ώστε να αναδείξεις όλα τα δυνατά σημεία του κορμιού σου, αλλά και το πως να το συνδυάσεις.

ΣΩΜΑ ΜΕ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

Αν έχεις καμπύλες το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξει σ’ ένα μακρύ φόρεμα είναι το μανικάκι. Είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα μακρύ κοντομάνικο φόρεμα με πιο φαρδύ ή παρτό μανικάκι ή ακόμα και με πιο φαρδιά τιράντα και έντονο ντεκολτέ που θα κολακεύει το επάνω μέρος του σώματος σου. Οι πιο αέρινες άνετες γραμμές, κυρίως από τη μέση και κάτω θα σε κολακεύουν περισσότερο. Όσον αφορά το χρώμα είναι προτιμότερο να επιλέξεις τη μονοχρωμία και κυρίως σε πιο παλ και κλασσικά πιο σκούρα χρώματα. Αν τρελαίνεσαι να ακολουθείς τη μόδα και είσαι πιο τολμηρή επέλεξε έντονα prints με μεγάλα μοτίβα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Αν είσαι από τα κορίτσια με πιο αθλητικό σωματότυπο το βασικό είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση της πιο στενής μέσης. Επέλεξε μακρύ φόρεμα με καποιο δέσιμο ή λάστιχο στο ύψος της μέσης. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της σεζόν που είναι τα μακριά φορέματα με αθλητικό στυλ. Ιδιαίτερα φέτος τα φορέματα με ρίγες στο πλάι είναι πολύ στη μόδα και σου τεριάζουν απόλυτα. Συνδύασε το φόρεμα σου με δερμάτινο μπουφάν και μποτάκι.

ΜΙΚΡΟΣΩΜΗ

Το βασικό για σένα είναι να φορέσεις ένα μακρύ φόρεμα που σε καλύπτει 100% και αν το συνδυάσεις και με το κατάλληλο παπούτσι μπορείς να κερδίσεις και αρκετούς πόντους επιπλέον. Ακόμα μία λεπτομέρεια που μπορεί να σου δώσει έξτρα ύψος είναι η V λαιμόκοψη ή το κρουαζέ κόψιμο στο μπούστο, καθώς δίνει την αίσθηση πιο μακρύ λαιμού. Όσον αφορά την απόχρωση είναι καλύτερα να προτιμήσεις τα μονόχρωμα φορέματα και κυρίως nude αποχρώσεις κοντά στον τόνο του δέρματος σου. Αν όμως σου αρέσουν τα prints είναι καλύτερα να προτιμήσεις τα μικρότερα λουλουδάτα ή εμπριμέ σχέδια. Συνδύασέ το μακρύ σου φόρεμα με κάποιο πιο μακρύ πανωφόρι και ψηλό παπούτσι.

ΠΟΛΥ ΨΗΛΗ

Τα κορίτσια που είναι ιδαίτερα ψηλά είναι καλύτερο να προτιμήσουν ένα φόρεμα μακρύ που να φτάνει μέχρι τον αστράγαλο ή ακόμα και πιο midi μέχρι τη γάμπα. Ένα μακρύ φόρεμα στις περισσότερες περιπτώσεις χαρίζει έξτρα ύψος κάτι που εσύ δεν έχεις καθόλου ανάγκη. Μπορείς να επιλέξεις το χρώμα που σου αρέσει ή κάποιο print της σεζόν αποφεύγοντας ότι έχει σχέδη με ριγές που δίνουν ύψος. Κάνε ένα super outfit με μακρύ φόρεμα και λεπτό τζιν παντελόνι από μέσα ή μακρύ φόρεμα και κάποιο πουλόβερ ή μπλουζάκι από πάνω.

Μπορεί να σας αρέσει